Home / Over ons / Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Hier komt een korte inleiding over de school
Is de school er bij de start alleen voor eerstejaars leerlingen?

Ja, we starten om de kwaliteit die we willen bieden te kunnen garanderen alleen met leerlingen die instromen in het eerste jaar.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van alle vorderingen van het MCM?
Dat kan door deze website en onze socials te volgen. Tevens kun je je inschrijven op onze nieuwsbrief op de pagina Contac
Wanneer zijn de open dagen?
Op dit moment maken we de planning voor alle kennismakingsactiviteiten. Houd onze berichten in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste nieuws.
Wanneer kan ik me aanmelden als leerling van het MCM?
Aanmelden is tegenwoordig geregeld op een vast moment in het jaar voor alle leerlingen van groep 8 van de basisschool. En dat kan in de derde week van maart 2024 voor het schooljaar dat start in augustus 2024.
MCM: dat kennen we toch al?
Tot 2003 kende Maastricht een Montessori College. Het Stedelijk College stapte in 1994 over op Montessori-onderwijs. Tien jaar later werd het MCM met het Trichter College samengevoegd tot het Bonnefanten College. De twee scholen werden in één gebouw (aan de Tongerseweg) samengebracht, maar de onderwijsstromingen bleven gescheiden. In 2007 werden ook de onderwijsvisies geïntegreerd. Daarmee verviel de keuze voor middelbaar montessori-onderwijs in de stad.
Hoe onafhankelijk is het MCM?
Deze school opereert onder een ander stichtingsbestuur dan alle andere scholen in Maastricht en omgeving. Wij zijn geheel zelf verantwoordelijk voor de manier waarop wij onze school inrichten en lesgeven, uiteraard binnen de daarvoor gestelde kaders van de inspectie van het onderwijs.

Daarnaast bieden wij de voor deze regio unieke vorm van montessori voortgezet onderwijs. We werken nauw samen met andere montessori scholen in Nederland, die allemaal uitstekende resultaten kennen. Uiteraard is onze kwaliteit geborgd door de inspectie voor het onderwijs.